Ex-trainer durft geen kampioen aan te wijzen

16 april 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Met nog zeven matchen te spelen telt Club Brugge nog maar drie punten voorsprong op Anderlecht, plus nog een vierde punt. AA Gent volgt op zes punten. Club scoorde niet in de twee laatste duels en pakte nul punten.

In 2014 eindigde Anderlecht niet als eerste in de reguliere competitie en pakten ze toch nog de titel in Play-off 1. De Brusselaars staken toen nog rivaal Standard voorbij. Speelt dat scenario - maar dan met Club Brugge en Anderlecht - zich opnieuw af?

"Ik denk dat Club Brugge wel solider is dan Standard toen... maar wat wil die volwassenheid nu nog zeggen? Club heeft twee keer verloren van de twee grote concurrenten. Dat gaat spelen in de hoofden van de spelers", aldus Jacobs bij RTBF.

De coach op rust weet wel Ivan Leko nu moet doen. "Ik zou blijven werken zoals gewoonlijk en mijn troepen eraan doen herinneren dat ze enorm sterk zijn. Anderlecht en AA Gent moeten nog op bezoek komen. Maar als je me vraagt of Club Brugge kampioen wordt, dan durf ik niets meer te zeggen: het is totaal onvoorspelbaar. Je ziet het: na drie speeldagen moeten we alles al in vraag stellen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes