Zes goals in Club Brugge - Charleroi

19 april 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Kampioenen olé olé, zo klonk het uit volle borst bij de fans van Club Brugge na de thuismatch tegen Sporting Charleroi. Wist Club slechts één keer te scoren tegen Racing Genk, AA Gent én Anderlecht - goed voor 3 op 9 - dan haalden de jongens van Ivan Leko hun schade in tegen de Zebra's!

Na het gelijkspel van AA Gent  tegen Racing Genk en de nederlaag van Anderlecht bij Standard Luik kon Club Brugge een gouden zaak doen in de titelstrijd. Die kans lieten ze niet liggen.

Club haalde zwaar uit en vergroot zijn voorsprong op Anderlecht en AA Gent. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert mogen de champagne in de koelkast steken.

Ivan Leko koos terug voor een systeem met twee spitsen: Abdoulay Diay en Wesley Moraes. Lior Refaelov en Dion Cools vielen naast de elf.

Goed begonnen is half gewonnen dacht Wesley. Hij lukte de 1-0 na amper veertig (!) seconden. In een kolkend Jan Breydelstadion ging het nog voor de rust naar 3-0, met goals van Diaby en Vormer.

Club Brugge nam na de pauze geen gas terug. Wesley rondde een fraaie assist van Vanaken af, en Vanaken scoorde ook zelf, op aangeven van invaller Cools. Refaelov mocht ook invallen en bedankte voor het vertrouwen met de 6-0.

Een verpletterende zege tegen een zwak Charleroi. Club krijgt nu Standard op bezoek.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes