Vande Walle haalt zwaar uit naar 'baas' Sa Pinto

20 april 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Ricardo Sa Pinto is de coach van Standard en dus verantwoordelijk voor het eerste team. Hij beslist ook wie hij bij de A-kern haalt vanuit de jeugd.

Philippe Vande Walle is keeperstrainer bij de jeugd van Standard en in De Krant van West-Vlaanderen haalt hij zeer hard uit naar de Portugees. Bij Standard zullen ze het niet graag horen...

"Mijn mening over Sa Pinto?  Die zou ik liever voor mezelf houden, maar ik denk dat ik grotendeels dezelfde visie heb als iedereen. Zelfs de meeste mensen van Standard houden er dezelfde mening op na. (knipoogt) Ik heb nog nooit met Sá Pinto of met de keepertrainer (Ricardo Pereira, red.) gesproken en daar stel ik me toch vragen bij. Sá Pinto heeft geen enkel contact met de mensen van de jeugdacademie, wat op zijn zachtst uitgedrukt vreemd is. Maar uiteindelijk heeft hij zijn doelstellingen (bekerwinst en PO1, red.) wel behaald. De manier waarop, daar stel ik me vragen bij en strookt zeker niet met mijn stijl, maar het is niet aan mij om daar opmerkingen over te geven."

Sa Pinto geeft de jeugd weinig speelkansen, enkel Zinho Vanheusden kon zich al in de kijker spelen.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes