Verhaeghe wil na Club Brugge ook Nederlandse club kopen

20 april 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Zakenman, hoofdaandeelhouder en voorzitter van Club Brugge, vice-voorzitter bij de KBVB. Bart Verhaeghe gaat nu ook voor een Nederlandse club.

Roda JC Kerkrade had jarenlang Nol Hendriks als suikeroom. Vijftien maanden geleden kwam Aleksei Korotaev naar voor als nieuwe overnemer. Maar de Zwitserse Rus raakte verwikkeld in een rechtszaak in Dubaď.

De huidige eigenaar Fris Schrouff nam Roda JC tijdelijk in handen, met een schuldenlast van ongeveer 10 miljoen euro, en zette de deur open voor andere partijen.

"De afgelopen jaren oriënteerde de puissant rijke Vilvoordenaar – volgens Belgische media goed voor een vermogen van ruim 400 miljoen euro – zich nadrukkelijk over de grens", schrijft het Nederlandse VI. Het Deense Lyngby en het Poolse Slask Wroclaw werden genoemd.

Roda JC zou een concrete piste zijn want Bart Verhaeghe zou het volledige aandelenpakket in handen willen nemen. De Limburgse club zou als satellietclub kunnen fungeren voor Club Brugge, waar jonge spelers ervaring kunnen opdoen of verder kunnen rijpen.

Weten ze bij Voetbal International meer? Probeert de huidige eigenaar van Roda JC schot in de zaak te krijgen? Bart Verhaeghe maakte aan Het Laatste Nieuws duidelijk dat er geen concrete plannen zijn...

Tegenover Het Nieuwsblad klonk dezelfde toon. "We hebben gepraat zoals we met veel clubs praten."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes