AA Gent niet verder met Vanderhaeghe?

07 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Er klonk niets dan lof voor Yves Vanderhaeghe, die AA Gent terug op de rails kreeg en de ploeg naar Play-off 1 loodste. Na een zes op zes tegen Anderlecht en Club Brugge klonk er nog meer lof. Maar in het voetbal kan het snel veranderen.

AA Gent boekte na die twee zeges - waar grote dromen en verwachtingen op volgden - een één op vijftien. Zo dreigen de Buffalo's naast een Europees ticket te grijpen.

Volgens Het Laatste Nieuws moet Vanderhaeghe vrezen voor zijn job.  Het Gentse bestuur is de slechte resultaten beu. Een contractverlenging wordt zelfs niet meer besproken, een vroegtijdig einde bij Gent des te meer.

Daar zou ook een reden voor zijn. Het dagblad onthult namelijk dat Vanderhaeghe helemaal niet de eerste keuze van Gent was. Ivan De Witte en Michel Louwagie wilden eigenlijk Paulo Sousa of Michel Preud'homme of Philippe Clement aantrekken. Die bedankten voor het aanbod, waardoor men koos voor de gemakkelijkste oplossing: Vanderhaeghe.

Hij kreeg een contract van achttien maanden, maar lijkt dat niet uit te gaan zitten. Drie speeldagen voor het einde van het seizoen staat hij ter discussie. Enkel drie overwinningen op een rij lijken hem nu nog te kunnen redden.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes