Peuzelt Club Brugge AA Gent op?

15 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De landstitel is binnen, met een feestje tot bij het ochtendgloren. Hans Vanaken, Ivan Leko, Wesley Moraes en Anthony Limbombe mochten een dag later nog een persoonlijke prijs in ontvangst nemen. Het voetbal zelf lijkt even bijzaak. Maar zondag is er nog Club Brugge-AA Gent.

Ivan Leko gaf zijn spelers vrij tot donderdag. Dan pikken de kampioenen de draad terug op. Nog één keer negentig minuten de strijd aangaan. Maar op papier valt er nog weinig te winnen. Tel daar het feestgedruis bij.

Jacky Mathijssen verwacht niet dat AA Gent - dat nog strijd voor de vierde plaats - op een mak Club Brugge moet rekenen.

"Club kan bevrijd spelen en Gent wordt het kind van de rekening", voorspelt Mathijssen in Het Belang van Limburg. "Het moet en zal voor de fans van Club Brugge een galamatch worden tegen de aartsrivaal."

AA Gent is vierde met één punt meer dan Racing Genk. Sporting Charleroi heeft er twee minder. De nummer vier plaatst zich voor de voorronde in de Europa League. Voor de vijfde wacht nog een barrageduel tegen de winnaar van Play-off 2: Zulte Waregem of Lokeren.

"Neem het maar van mij aan, Club zal willen tonen wie de verdiende kampioen is", merkt Jacky Mathijssen op.

Al tankte AA Gent vorig weekend wat vertrouwen met een 1-0 zege tegen Anderlecht. Het was ruim een maand geleden dat de Buffalo's nog wisten te winnen.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes