Jan Mulder: "Hij is te gevoelig voor Anderlecht"

15 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Anderlecht stelde vorige zomer Sven Kums voor als een van de nieuwe leiders. De middenvelder begon met veel goesting aan zijn tweede avontuur bij de Brusselaars. Maar de Sven Kums van bij AA Gent is hij (nog) niet.

Volgens Jan Mulder had Anderlecht Kums beter niet teruggehaald. "Hij was goed bij AA Gent, maar hij is een speler die ingebed moet worden in vertrouwdheid", merkt Mulde rop bij Sport/Voetbalmagazine. "Kums is te gevoelig, alles moet rond hem draaien. En als hij niet meteen zijn stempel drukt, krijgt hij meteen kritiek van analisten."

"Er is een verschil tussen Gent in zijn grote dagen en Anderlecht. Dat ervaart een speler die in het Astridpark aankomt wel. Kums voelt, net als Hein: wij zijn nu van Anderlecht. Heel je leven tegen opgekeken. Dat is fijn, dat Hein en Sven zo denken, maar het is tevens een druk waar je moet kunnen aan voldoen."

"Toen Kums tekende, dacht ik meteen dat het moeilijk zou worden voor hem omdat hij mislukt was bij Udinese. Zo'n goeie speler. Ik hoop dat ik ongelijk krijg."

"Ik heb Kums altijd een AA Gentspeler gevonden. Hij is te bescheiden om de leider elders te zijn", vindt Jan Mulder. "Zijn klasse gedijt bij volledig vertrouwen. Hij moet op zijn gemak zijn voelen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes