"Sa Pinto is als een tweede vader"

16 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Ricardo Sa Pinto valt niet bij iedereen in de smaak, met Hein Vanhaezebrouck op kop. De Portugese trainer scoort wel goede punten bij de spelers van Standard. Christian Luyindama looft Sa Pinto, als coach en als mens.

"Hij heeft het beste uit me gehaald en mij een kans gegeven", stelt de stoere centrale verdediger in Het Belang van Limburg. "Daar ben ik hem dankbaar voor. "

Standard nam Luyindama in januari 2017 over van het Congolese TP Mazembe. Hij kreeg pas in Play-off 2 speelkansen, onder de vleugels van interim-coach José Jeunechamps.

De 24-jarige verdediger ontpopte zich dit seizoen tot een van de betere spelers in de Jupiler Pro League. Luyindama kwam in dertig competitiematchen aan de aftrap en pikte een doelpunt mee.

"Ik zal altijd achter hem staan. Hij is een goede coach, die de Standard-mentaliteit heeft", merkt de nummer 26 van de Rouches op. "Ik zie hem een beetje als een tweede vader. Hij heeft me gesteund in moeilijke momenten, en wist hoe hij me op mijn plaats moest zetten en motiveren."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes