Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

21 mei 2008
instagram

Er duikt weer een nieuwe piste op in het stadiondossier van Anderlecht. Brussels Minister Vanhengel pleit voor de bouw van een voetbalstadion aan de andere kant van de Brusselse Ring, op parking C van de Heizelpaleizen.

De verloren parkeerruimte zou ondergronds gerecupereerd kunnen worden. Dit stadion zou gedeeld kunnen worden door de Rode Duivels en Anderlecht. Dit project zou in vijf  zes jaar klaar kunnen zijn. De gronden zijn eigendom van de Stad Brussel, maar liggen op Vlaams grondgebied. Minister Vanhengel verwacht hieromtrent geen problemen.

Het Koning Boudewijnstadion (zie luchtfoto) zou dienst kunnen blijven doen, bijvoorbeeld voor grote atletiekmanifestaties.

Anderlecht blijft voorlopig voorstander van de uitbreiding van het Constant Vanden Stock-stadion met een derde ring.

Een andere piste, een multifunctioneel sportcomplex in Schaarbeek-Vorming, is een stille dood gestorven. Er zijn te veel grondeigenaren betrokken partij en de grondstabiliteit zou niet geschikt zijn.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

De laatste reacties
voetbal

Re: Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

10 juli om 11:40
ze moeten nog wat speler kopen van aa gent zie wel.ze zijn de beste.:)
voetbal

Re: Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

Glenn op 6 juli om 15:53
@ (...)
Je zegt dat Belgie met de uitbouw van het cvds stadion, het arteveldstadio en het koning boudewijnstadion al 3 stadions heeft voor het WK. Wel voor een ek moet je stadions hebben met een minimumcapaciteit van 40 000 plaatsen. Anderlecht zou daar dus aankomen, maar het arteveldstadion (22 000) komt daar niet aan. En het koning boudewijnstadion komt ook niet in aanmerking wegens te veinig voorzieningen. Het is eigenlijk ook maar enkel een betonnen bak. zo zit je dus aan 1 stadion dat aan de fifa norm voldoet. Als de overheid het WK echt wil organiseren, dan vraag ik mij af waarom club brugge nog altijd geen groen licht krijgt voor hun stadion, dat ze overigens ook nog eens zelf financieren.
voetbal

Re: Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

Lucien op 24 juni om 23:29
Laat Anderlecht gewoon het eigen stadion verbouwen met een derde ring, zo moeilijk is dit toch niet h, Anderlecht heeft in het verleden alles zelf moeten bekostigen, laat Anderlecht maar doen, jullie zouden fier moeten zijn op de rijkste club van het land, andere steden kregen geld van de overheid, Anderlecht deed alles zelf, beetje medewerking aub.. Leve Anderlecht, ben fier op de club.
voetbal

Re: Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

... op 24 juni om 12:41
inderdaad er moeten nieuwe stadions komen om het WK naar belgi en nederland te halen, als anderlecht een derde ring bouwt komen ze al aan zeker 40.000 plaatsen, het koning boudewijn stadion is al in orde, en het arteveldestadion van gent zal ook groot genoeg zijn, dus dat zijn al 3 stadions in belgi die groot genoeg zullen zijn, maar ze hebben er 4 nodig, tenzij nederland er 5 ter beschikking wil stellen, maar wat gebeurd er dan met het constant van den stock stadion? een nieuw stadion bouwen, en het van den stock uitbreiden is de enige optie als ze het WK willen halen..
voetbal

Re: Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

Brussels City op 23 juni om 22:24
Dat stadion moet dan wel minstens 65.000 plaatsen hebben,anders,kun je ook gewoon het Koning Boudewijnstadion uitbreiden of 45 Miljoen Euro schenken aan Anderlecht om een derde ring te bouwen.
Maar er moet gebouwd worden,anders is de toekenning voor het WK 2018 heel ver...
voetbal

Re: Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

20 juni om 19:36
Oeh,er zou in Belgie een rgel moeten komen dat je met 5 of meer belgen in een ploeg moet spelen,spijtig zal dat niet gebeuren want 99% van anderlecht zit in den bond dus...
voetbal

Re: Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

19 juni om 23:02
@van de casteele : volledig mee eens die ploeg bestaat te veel uit vedetten soms heb je nood aan een jongen die niet echt technisch is maar een goed loopvermogen heeft


en a'lecht laat andere ploegen scouten om spelers af te pakken maar dat werkt niet altijd h
voetbal

Re: Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

club4life op 19 juni om 22:59
pff anderlecht wat een dikke nekken ploeg 5 argentijen ze zouden beter 5 belgen en 1 argentijn hebben
komaan zg iedereen weet dat de pers anderlecht aan de top wil brengen

alle anderlechtsukkeltjes hiet zouden beter een denken wat ze echt waard zijn
voetbal

Re: Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

van de casteele op 19 juni om 12:35
Anderlecht met zo'n goeie spelers en nog bakken ze der amper iets van..denk dat aan die paarse kleur ligt..slecht voor de teamgeest
voetbal

Re: Stadion voor Anderlecht en Rode Duivels

vanstichelrus op 19 juni om 12:34
Ohja Prutsers horen samen :)
1 2 3 4 5
> >>

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar n moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je f te vroeg, f te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes