Cristiano Ronaldo: "Liverpool verdient respect"

22 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Zaterdag staat de finale van de Champions League op de agenda. Real Madrid tegen 'underdog' Liverpool. Cristiano Ronaldo tegen Mo Salah. Ronaldo zou de trofee voor de vijfde keer kunnen winnen.

De Portugese aanvaller deed dat één keer met Manchester United en drie keer met Real Madrid. De Koninklijke won de vorige twee edities. Wordt het de derde keer op rij?

"Het zou een historisch moment zijn en we kijken er als ploeg enorm naar uit", blikt Ronaldo vooruit bij AS. "Maar je kan op het trainingsveld zien dat we ons er niet van bewust zijn hoe historisch het zal zijn, aangezien iedereen compleet gefocust is op de wedstrijd. Maar daarna, als alles goed gaat, gaan we de geschiedenisboeken in."

Ronaldo is nog niet bezig met het WK. De Champions League is nu het enige wat telt. Zinédine Zidane kan op zijn diensten rekenen.

"Ik heb er vertrouwen in, ik voel me fit en ik kan zien dat mijn ploeggenoten en allemaal zin in hebben. Het zou ongelooflijk zijn om voor een vijfde keer te winnen."

Real Madrid tegen Liverpool. Ronaldo had graag in de finale gestaan tegen Manchester United, zijn ex-club.

"Finales zijn altijd bijzonder: ik had er de voorkeur aan gegeven om tegen Manchester United te spelen. Maar Liverpool verdient respect, we zullen het niet makkelijk krijgen. Zij verdienen het om in de finale te staan en ze doen me denken aan het Real Madrid van drie of vier jaar geleden."

"Hun drie aanvallers zijn razendsnel, ze zijn aanvallend erg sterk en daar heb ik respect voor. Maar Real Madrid is beter. We moeten zorgen dat we ons niveau halen, maar we moeten ook respect hebben voor de tegenstander."

"De fans moeten er positief voor gaan staan, ze moeten het team steunen zoals ze tot nu toe hebben gedaan en wij zullen er alles aan doen om te winnen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes