Politie valt bij 35 clubs binnen vanwege matchfixing

23 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
In de aanloop naar de Champions league-finale tussen Real Madrid en Liverpool in Kiev verrichte de Oekra´ense politie invallen bij liefst 35 clubs. Er is ook een scheidsrechter opgepakt op verdenking van matchfixing.

Vijf clubs die bezoek kregen van de politie spelen op het hoogste niveau. Het betreft FC Zorya, Vorskla, Zirka, Olimpik en Olexandriya. De 35 clubs vormen samen 67 procent van het profvoetbal in Oekra´ne.

De politie is vijf criminele groepen op het spoor, die te maken hebben met 57 matchfixing-gevallen. Daarbij zijn 328 personen betrokken. "De criminele groepen bestaan uit eigenaren van voetbalclubs, spelers, scheidsrechters, coaches en burgers", citeert persbureau Reuters Arsen Avakov, hoofd van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Oekra´ne.

Tijdens een persconferentie werden onder andere video's en geluidsfragmenten getoond. "We hebben het bewijs in meer dan een jaar verzameld. Alleen de feiten die we hebben, laten we zien. Dit is om een signaal af te geven dat we dergelijke praktijken willen opruimen", aldus Serhiy Knyazev van de politie. Het is nu aan de aanklager om te beslissen welke mensen vervolgd worden.

"Dit is een historische dag voor het voetbal in Oekra´ne. Maar dit is pas het begin", aldus Andriy Pavelko, de voorzitter van de Oekra´ense voetbalbond. "We hopen dat het deze keer niet eindigt met een paar boetes."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes