Politie valt bij 35 clubs binnen vanwege matchfixing

23 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
In de aanloop naar de Champions league-finale tussen Real Madrid en Liverpool in Kiev verrichte de Oekraïense politie invallen bij liefst 35 clubs. Er is ook een scheidsrechter opgepakt op verdenking van matchfixing.

Vijf clubs die bezoek kregen van de politie spelen op het hoogste niveau. Het betreft FC Zorya, Vorskla, Zirka, Olimpik en Olexandriya. De 35 clubs vormen samen 67 procent van het profvoetbal in Oekraïne.

De politie is vijf criminele groepen op het spoor, die te maken hebben met 57 matchfixing-gevallen. Daarbij zijn 328 personen betrokken. "De criminele groepen bestaan uit eigenaren van voetbalclubs, spelers, scheidsrechters, coaches en burgers", citeert persbureau Reuters Arsen Avakov, hoofd van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Oekraïne.

Tijdens een persconferentie werden onder andere video's en geluidsfragmenten getoond. "We hebben het bewijs in meer dan een jaar verzameld. Alleen de feiten die we hebben, laten we zien. Dit is om een signaal af te geven dat we dergelijke praktijken willen opruimen", aldus Serhiy Knyazev van de politie. Het is nu aan de aanklager om te beslissen welke mensen vervolgd worden.

"Dit is een historische dag voor het voetbal in Oekraïne. Maar dit is pas het begin", aldus Andriy Pavelko, de voorzitter van de Oekraïense voetbalbond. "We hopen dat het deze keer niet eindigt met een paar boetes."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes