KRC Genk heeft belangrijk nieuws over Trossard

24 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Racing Genk kan nog een Europees ticket in de wacht slepen, als ze zondag in eigen huis winnen tegen Zulte Waregem. Maar eerst valt er nog wat belangrijk nieuws te rapen uit de Luminus Arena.

Heeft Leandro Trossard een nieuw contract getekend? Is er nieuws over de stadionplannen?

Je kon dat verhaal hier live volgen vanaf 15 uur!
  • Dimitri De Condé: "We hebben de optie van Dieumerci Ndongala gelicht, we haalden al Jakub Piotrowski, een Poolse speler, en zullen nog communiceren over inkomende transfers. Misschien zeker zo belangrijk is het behouden wat goed is: Leandro Trossard.

    "We zijn er In geslaagd een nieuwe verbintenis uit te werken tot 2021 met een optie voor nog een jaar. We zijn zeer verheugd als club hem ook volgend jaar nog in Luminus Arena te hebben. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, ook omdat hij een jongen uit de eigen streek is, uit de eigen academie. Het is fijn dat er nog jongens zijn een bepaald traject kiezen om zo hun carrière verder uit te bouwen."

  • Philippe Clement: "Heel verheugd verder te kunnen werken met Leandro. Hij heeft me verbaasd in de play-offs. Zo snel op die manier terugkeren. Heel belangrijk geweest voor de club. Heel blij dat hij zijn carrière hier verder wil zetten. Ik merk een goede match tussen zijn kwaliteiten en hoe wij willen spelen. Veel clubs mogen hier jaloers op zijn."

  • Leandro Trossard: "Ik wil iedereen bedanken die hieraan meewerkte. Voel mij heel goed, dat ik er terug sta. Hopelijk kunnen we het seizoen goed afsluiten met dat Europees ticket."
De 23-jarige flankaanvaller belandde in 2010 bij Racing Genk, na avonturen bij Lanklaarse VV, Real Neeroeteren, Patro Eisden Maasmechelen en Bocholt VV.

Hij debuteerde op 13 mei 2012 in een uitmatch tegen AA Gent. Er volgden uitleenbeurten aan Lommel, Westerlo, opnieuw Lommel en in 2015/2016 OH Leuven. Met die ploeg pikte hij acht goals in de Pro League mee. Vorig seizoen prikte hij zes keer raak in het shirt van Racing Genk, plus drie in de Europa League.

Ondanks een flinke portie blessureleed zit Trossard dit seizoen toch al aan zeven doelpunten.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes