Verontwaardiging over nieuwe sponsor Engelse topclub

24 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Dat FC Barcelona promotie ging voeren voor een rijk land als Qatar, dat viel niet bij iedereen in de smaak. Atlético Madrid deed het voor Azerbeidzjan. Nu gaat een Afrikaans land, met een bedenkelijke reputatie, Arsenal sponsoren voor 30 miljoen euro.

Op de linkermouw van de shirts komt de slogan 'Visit Rwanda'. Afrikaanse media verzekeren dat Rwanda 30 miljoen euro betaalt voor een looptijd van drie jaar.

President Paul Kagame is fan van de Gunners en ziet in dit sponsorship een middel om meer toeristen en investeerders naar Rwanda te lokken.

Mensenrechtenorganisaties wijzen al jaren op het bikkelharde beleid van Kagame, die er niet voor terugschrikt politieke tegenstanders aan te pakken.

Enkele Nederlandse regeringspartijen vragen opheldering over de status van de ontwikkelingssamenwerking met Rwanda.

"Ik ben verontwaardigd dat een land waar wij stevig financieel hulp aan verlenen, nu voor liefst 30 miljoen euro shirtsponsor is geworden van een grote Engelse voetbalclub", stelt Christenunie-Kamerlid Joël Voordewind bij de NOS. De partij vindt het een reden om de hulp aan Rwanda te heroverwegen.

Behalve op de tenues zal de slogan ook te zien zijn op reclameborden in het Emirates Stadium. De spelers van nieuwbakken manager Unai Emery zullen ook naar Rwanda afreizen.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes