Vanhaezebrouck kiest Mertens boven Hazard

25 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Dries Mertens deed het schitterend in het shirt van Napoli. Statistieken om U tegen te zeggen. De Leuvenaar kan echter niet altijd op een basisplaats rekenen bij de Rode Duivels. Hein Vanhaezebrouck zou hem wel aan de aftrap brengen. Ten koste van een grote naam.

"In moeilijke wedstrijden kan je niet spelen met Hazard - Lukaku - Mertens. Wie er dan uit moet? Ik kies Mertens, Hazard moet dan naar de bank", stelt Hein Vanhaezebrouck in het VRT-programma De Wereldkampioenen.

"Je moet ervoor zorgen dat iedereen meegaat in het verhaal. Als er dan eentje opstaat die minder groot is dan eentje op de bank, dan is dat zo. De beste speler zit dan op de bank? Nee, voor mij is dat Kevin de Bruyne."

"Mertens heeft bewezen dat hij titularis kan zijn. Ik vind niet dat hij moet zwijgen. Hij heeft intussen zijn strepen verdiend. Maar hij is het makkelijkste slachtoffer. Hij is de braafste. Hij weet dat de publieke opinie daar geen drama van zal maken. Zet er De Bruyne of Edan Hazard uit en er is plaats te kort in de kranten."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes