Koeman gelooft meer in Real Madrid

25 mei 2018
instagram
Real Madrid tegen Liverpool in de finale van de Champions League. In Kiev zullen meer fans van de Reds aanwezig dan van de Koninklijke. Zij hopen dat Mo Salah nog eens zal stunten. Ronald Koeman zou zijn geld echter inzetten op Cristiano Ronaldo en zijn ploegmaten.

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum kunnen er twee van zijn internationals aan de aftrap komen. In het shirt van Liverpool.

"Omdat zij altijd wel twee of drie momenten hebben dat ze dodelijk zijn. Madrid geeft je altijd het idee dat je mee kunt voetballen als tegenstander, maar het gaat erom: waar op het veld verlies je een bal?", zegt Ronald Koeman in het Algemeen Dagblad. "Voor Virgil ligt daar nog wel een aardig taakje, om als leider van de defensie ervoor te zorgen dat de zogenoemde restverdediging steeds op orde is."

Al verwacht Ronald Koeman behoorlijk wat weerwerk van Liverpool. Ze zijn razend gevaarlijk in de omschakeling.

"Na het eerste duel met Roma had ik het daar met Virgil en Georginio specifiek over. Ze vertelden dat Klopp ze eindeloos had laten trainen op hetzelfde patroon. Bal in de diepte gooien en Salah en Mané die als een speer waren vertrokken. Met Firmino erbij drie van die loerende aanvallers met snelheid of een individuele actie, dat is bijna niet te verdedigen als jij 'hoog' wilt staan met je laatste lijn."

"Liverpool scoort makkelijk en dat maakt het ook morgen heel interessant. Maar het punt is wel: Gaat Madrid die ruimte ook weggeven? Normaal gesproken een stuk minder. En wat verzin je dan?"


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes