Vandenbempt over heisa Nainggolan: "Er ver over"

25 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
De niet-selectie van Radja Nainggolan zette het land in rep en roer. Analist Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen over de heisa die ontstond.

"Was het er niet ver over? Radio- en televisiejournaals openden er minutenlang mee, reporters werd vriendelijk verzocht enkel over Radja te praten en specialisten uit allerlei vakgebieden bogen zich over deze 'onbegrijpelijke' beslissing. En die specialisten deden wat ze doorgaans doen: mekaar tegenspreken. Voor de ene was het een teken van groot leiderschap, voor de andere van zwakte", aldus Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

"Ergerlijk was het gebrek aan nuance in de analyse. Naar de uitleg van de bondscoach had niemand oren, flauwekul. Er werd geroepen en getierd, er werd gretig verwezen naar zijn twee goals in de halve finale van de Champions League, iets minder naar zijn dodelijk balverlies. Nainggolan speelde in welgeteld zes wedstrijden (een stukje) mee onder Martinez, zo'n wereldschokkende verrassing was zijn beslissing niet."

Vandenbempt hoopt niet dat de supporters zich tegen de ploeg en bondscoach gaan keren. "Coaches maken keuzes. Wij mogen die helemaal verkeerd vinden, maar het zou ons sieren als we tegen Portugal bij de eerste tegenslag niet gelijk beginnen te fluiten. Kunnen we dat afspreken?"


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes