"Mo Salah zal sneller vermoeid zijn"

25 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Zaterdagavond vindt de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Liverpool FC plaats. Bij de Engelsen zijn alle ogen gericht op Mo Salah. De Egyptenaar kent een uitstekend seizoen met tien doelpunten in de Champions League en 32 treffers in de Premier League. Maar de 25-jarige Salah is een moslim en volgt dus de ramadan. Zal die invloed hebben op zijn prestatie tegen Real Madrid?

"Cruciaal in elke sport is dat je na elke training en wedstrijd je energiereserves kan aanvullen. Daarvoor moet je vocht opnemen en eten", legt inspanningsfysioloog Peter Hespel van de KU Leuven uit bij Sporza.

Tijdens de ramadan mogen moslims niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. "Als iemand streng de ramadan volgt, gaat zich dat vooral wreken op vlak van uithoudingsvermogen. Mo Salah bijvoorbeeld zal niet minder snel sprinten of minder hoog springen. Misschien in tegendeel, want de kans is groot dat hij een beetje zal afvallen, maar zijn uithoudingsvermogen kan er onder lijden. Ideaal om een topprestatie voor te bereiden is het zeker niet."


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes