Van paars-witte naar blauw-zwarte voetbalbond?

25 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wie een rol wil spelen in de werking van de Premier League mag niet gebonden zijn aan een bepaalde club. De neutraliteit van de medewerkers en bestuursleden moet zo groot mogelijk zijn. In België is dat anders. Jarenlang werd de KBVB een paars-wit bastion genoemd. Nu hoor je steeds meer dat blauw-zwart de weg zou bepalen.

Dat Bart Verhaeghe vice-voorzitter is van de KBVB én voorzitter van Club Brugge, dat valt niet bij elke voetbalfan in de smaak. Hetzelfde was van toepassing voor Roger Vanden Stock, die aan het hoofd stond van de Pro League. Wellicht wordt Marc Coucke zijn opvolger.

De nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond is Peter Bossaert. De kritiek blijft niet achterwege, want Bossaert uitte zich als fan van Club Brugge en is langer bevriend met Bart Verhaeghe.

"Dat ondervoorzitter Verhaeghe Bossaert goed kent, zal ook wel hebben gespeeld. Bossaert is immers onafhankelijk bestuurder bij Lotus Bakeries van Jan Boone, een dichte vriend van Verhaeghe en bestuurder van Club Brugge", lezen we in Het Nieuwsblad.

"Ook Bossaerts voorganger Koen De Brabander werd bij diens aanstelling gelieerd aan Verhaeghe, voor wie hij als bedrijfsrevisor had gewerkt. Het hoeft zijn nieuwe functie niet in de weg te staan, maar Bossaert stak in elk geval nooit weg dat hij een fervent Club Brugge-supporter is. Hij gaf tijdens een interview in 2014 met onze krant aan dat zijn liefde voor Club met de paplepel was ingegeven."


Peter Bossaert is sinds deze week de nieuwe CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Hij heeft zich in het verleden al geuit als een grote supporter van Club Brugge. Bossaert is dan ook een goede kennis van Bart Verhaeghe, ondervoorzitter van de KBVB en voorzitter van Club Brugge. “Dat ondervoorzitter Verhaeghe Bossaert goed kent, zal ook wel hebben gespeeld. Bossaert is immers onafhankelijk bestuurder bij Lotus Bakeries van Jan Boone, een dichte vriend van Verhaeghe en bestuurder van Club Brugge”, lezen we in Het Nieuwsblad. “Ook Bossaerts voorganger Koen De Brabander werd bij diens aanstelling gelieerd aan Verhaeghe, voor wie hij als bedrijfsrevisor had gewerkt. Het hoeft zijn nieuwe functie niet in de weg te staan, maar Bossaert stak in elk geval nooit weg dat hij een fervent Club Brugge-supporter is. Hij gaf tijdens een interview in 2014 met onze krant aan dat zijn liefde voor Club met de paplepel was ingegeven.”

Lees verder: Zever kan beginnen: nieuwe CEO voetbalbond is supporter van … https://www.blauwzwartfans.be/?p=57149

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes