"Karius een gevaar voor zijn eigen ploeg"

27 mei 2018
instagram
De indrukwekkende prestaties van Liverpool in de Champions League eindigen in mineur. Met 3-1 onderuit gaan tegen Real Madrid dat kan, maar wat als Loris Karius niet onder de lat stond? De Duitse keeper ging twee keer gigantisch in de fout.

"Hij was een gevaar voor zijn eigen ploeg", schrijft The Guardian. "Na afloop liep hij hulpeloos rond het veld, afgeleid, alleen en duidelijk getraumatiseerd. Hij vroeg vergiffenis van de duizenden Liverpool-supporters. Karius koos een verkeerde avond uit om bijzonder kwetsbaar te zijn en Liverpool moet zich afvragen wat er was gebeurd als hij niet zo slecht gespeeld had."

De Daily Mail stelt dat het moeilijk te herinneren is wanneer een speler zo in de fout ging in een finale van de Champions League.

"Soms was hij geweldig, met goede reddingen. Maar dit zal altijd zijn finale blijven, om de verkeerde reden. Je kan enorm veel sympathie met hem hebben. Alleen de sterkste spelers weten hiervan te herstellen."

"Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoiets wreeds heb gezien in een finale, uit het oogpunt van een keeper", stelt de voormalige Duitse international Oliver Kahn, die zelf de fout in ging tijdens de WK-finale van 2002.

"Een avond als deze kan een carričre vernietigen. Je hebt tijd nodig om dit te verwerken. Als keeper was het wreed om naar te kijken."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes