Martinez reageert op heisa over Nainggolan

27 mei 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De kritiek kende geen grenzen. Roberto Martinez werd door vele fans en analisten met de grond gelijkgemaakt. Dat hij Radja Nainggolan niet meeneemt naar het WK, dat kon er niet in. De bondscoach heeft nu toch wat meer uitleg gegeven bij zijn selectiepolitiek.

"'Je moet met trainers praten, de mensen die elke dag met de spelers werken. En je moet ze uiteindelijk ook de rol kunnen geven die ze in de nationale ploeg kunnen vervullen. Je selecteert geen namen, maar Rode Duivels die als spelers zullen kunnen presteren", 'zegt hij in gesprek met Proximus Sports. "Je weet dat sommige beslissingen je niet populair zullen maken. Daarom heb je deze taak als bondscoach."

Hij benadrukt dat selecties niet op basis van naam worden gemaakt. ''Het zou gemakkelijk zijn geweest als ik de 23 namen had genoemd die iedereen verwachtte. Maar dan zouden we op het WK niet kunnen presteren zoals we willen. Je beslist op basis van wat een speler kan presteren in de nationale ploeg, voor de rollen die je nodig hebt binnen de groep.'' Martinez liet bij zijn persconferentie hij Nainggolan geen belangrijke rol bij de Rode Duivels kon geven.

Overigens wilde Martinez niet oordelen over de reacties op de niet-selectie van Nainggolan overdreven waren. ''Het is mijn taak om het team voor te bereiden op het WK. We leven in een democratie, iedereen heeft recht op een mening. En iedereen mag die ook uitdrukken. Dat is nu eenmaal onze moderne cultuur. De emotie en de passie van de supporters vind ik wel heel positief, want de mensen geven om de Rode Duivels en ons team'', besluit Martinez.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes