OFFICIEEL: Club Brugge shopt bij Nederlandse club

07 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DW
Na Bjorn Vleminckx en Anthony Limbombe trekt ook Arnaut Groeneveld van NEC Nijmegen naar Club Brugge. Van de Jupiler League naar de Jupiler Pro League.

De 21-jarige flankaanvaller ontpopte zich tot een van de smaakmakers in de tweede afdeling. NEC miste op een haar promotie naar de Eredivisie. Groeneveld lukte in dertig matchen dertien doelpunten en leverde zeventien assists af.

Hij tekende een contract voor vier jaar bij de Belgische kampioen. Er was belangstelling van AZ, FC Utrecht, Heerenveen en NAC. Ajax volgde Groenveld eveneens. Club Brugge betaalt een transfersom plus een bonus en een commissie bij een doorverkoop.

In 2011 plukten ze Bjorn Vleminckx bij NEC weg voor 3,3 miljoen euro. In 2016 volgde Anthony Limbombe voor 2,4 miljoen.

"Voor Arnaut is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière en we zijn uiteraard hartstikke trots op het feit dat hij vanuit ons de stap maakt naar een absolute topclub in België", stelt technisch directeur Remco Oversier tegenover Omroep Gelderland.

"Dit is een groot compliment voor onze staf, die Arnaut zijn kwaliteiten verder hebben ontwikkeld, maar ook zeker voor onze scouting, die hem in 2016 naar de club hebben gehaald."

Groeneveld kwam in 2016 naar NEC vanuit de jeugdopleiding van PSV. Hij werd door trainer Peter Hyballa al snel bij de A-selectie gehaald.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes