BBC: "Rode Duivels worden wereldkampioen"

12 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Woensdag reizen de Rode Duivels af naar Rusland. De gouden generatie trekt met ambitie naar het WK. Volgens de Britse omroep BBC worden de Rode Duivels wereldkampioen!

Om tot die conclusie te komen werkte de BBC een 7-stappenplan uit. Stap 1: wie is er geen reekshoofd? Sinds het WK van 1998 won telkens een reekshoofd. Hierdoor blijven na stap 1 slechts acht landen over: Frankrijk, Duitsland, BraziliŽ, Portugal, ArgentiniŽ, BelgiŽ, Polen en Rusland.

In stap 2 wordt Rusland geŽlimineerd. Het gastland kroont zich zelden tot wereldkampioen. Frankrijk lukte het wel in 1998. ItaliŽ faalde in 1990 net als Duitsland in 2006 en BraziliŽ in 2014.

Wie heeft de slechtste defensie? Dat werd bekeken in stap 3. Met 1.4 tegengoal per wedstrijd in de  kwalificatiecampagne valt Polen af. Zo blijven er nog zes landen over: Frankrijk, Duitsland, BraziliŽ, Portugal, ArgentiniŽ en BelgiŽ.

Ook ArgentiniŽ en BraziliŽ zullen geen wereldkampioen worden.  Wereldkampioenen komen enkel uit Europa of Zuid-Van de laatste tien WKís op Europese bodem kon enkel BraziliŽ vieren in 1958 in Zweden. Nog vier landen: Frankrijk, Duitsland, Portugal, BelgiŽ.

Stap 5: wie heeft de slechtste doelman. Dan kwam de BBC uit bij Rui Patricio van Portugal. Duitsland en Frankrijk hebben met Manuel Neuer en Hugo Lloris wereldtoppers tussen de palen. Ook wij hebben met Thibaut Courtois een van de beste doelman van de wereld.

Wie heeft de minste ervaring? De Fransen doen het met gemiddeld 24,56 caps. Bij Duitsland (43,26) en BelgiŽ (45,13) ligt dit een pak hoger. Nog twee landen: Duitsland en BelgiŽ.

Stap 7 wie is titelverdediger? Sinds BraziliŽ in 1958 en 1962 kon geen enkele wereldkampioen de titel verlengen. Aangezien Duitsland de titelverdediger is worden de Rode Duivels wereldkampioen!


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes