Ex-international nam 18 slaappillen in

12 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Glenn Helder draaide bij Arsenal mee en schopte het tot Nederlands international. Maar het is niet altijd goud wat blinkt in het topvoetbal. De voormalige flankaanvaller kampte met zware gokschulden en voerde een zelfmoordpoging uit.

"Achteraf was dat echt een hulpkreet. Ik zat bij NAC en alles kwam tegelijk naar buiten. De gokverslaving, de schulden; alles. Toen keek ik in de spiegel, maar daarin zag ik niet wat ik al die tijd eerder mezelf had wijsgemaakt", stelt Glenn Helder, die ook bij Vitesse en NAC Breda speelde.

"Mijn familie wist dat het niet goed met me ging, maar ik kan dit niemand verwijten. Ik was geblesseerd, kreeg slaappillen van de arts en had om heel sterke gevraagd. Ik mocht er niet meer dan twee innemen. Ik besloot er achttien in te nemen op de parkeerplaats bij een wegrestaurant."

"Ik dacht: lekker onopvallend, want de vrachtwagenchauffeurs rusten daar ook. Maar ik had een BMW 8-serie met kenteken M8GLN, dus dat viel wel op. De politie heeft mijn ruit ingeslagen en mijn maag is leeggepompt, maar het heeft niet veel gescheeld."

Dat was twintig jaar geleden. De voormalige profvoetballer kijkt niet met een goed gevoel terug op die wanhoopsdaad.
"Je bent echt een loser als je zoiets doet." Helder geeft nu lezingen.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes