Open brief van journalist over Rode Duivels

12 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Kritiek op de bondscoach. Fluitconcert na het gelijkspel tegen Portugal. Wie rondrijdt in België ziet minder huizen met een Belgische vlag of andere versieringen. Het scepticisme lijkt te regeren. Patrick Stein, journalist bij VooSports, RTBF en Eleven Sports, is dat gedoe beu.

In een open brief roept hij op tot meer optimisme. Samengevat als: kijk, beleef en geniet. In plaats van nu al aan de klaagmuur te hangen.

"Beste Belgische supporter,

Sinds vier jaar heb je de gewoonte om dit soort moment aan te vatten met een goede mix van hoop, zin en dromen.

Voetbal is in de eerste plaats een spel en net zoals een kind wil je altijd meer. Altijd meer hoop, altijd meer zin, altijd meer dromen. /p>

Maar vergeet niet waarom je van zulke momenten houdt. Omdat je ze kan delen met anderen, de gemeenschap en al die gedeelde emoties met je naasten of onbekenden die dezelfde kleuren dragen als jou. Zwart-geel-rood.

Een wereldbeker is niet alleen geslaagd als we ze winnen. Een wereldbeker slaagt door het verhaal dat je erover vertelt. En dat verhaal kan je zelf beïnvloeden. Hoe? Door alles positief te beleven.

Het WK winnen is quasi onmogelijk. Maar ik wil jullie dromen niet in de weg staan. Wees echter niet teleurgesteld als het niet lukt.

Durf dromen, en ga vooral niet mee in het defaitisme van zij die willen profiteren van momenten van ergernis om te surfen op golven van likes, aandacht en van “ik had het je toch gezegd”.

Je zal hen makkelijk herkennen, ze zijn hun “we gaan verliezen”-operatie al enkele weken geleden begonnen. Maar waar is de moed in beweren dat we iets niet gaan winnen als we het nog nooit gewonnen hebben?

Trap niet in die val. Beleef elk moment alsof het de belangrijkste bijzaak is. En vergeet niet dat het degenen zonder talent zijn die hun tijd besteden aan het bekritiseren van degenen met talent."Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes