Nieuw avontuur voor Louis van Gaal?

13 juni 2018
instagram
Louis van Gaal kijkt al vanuit de tribunes toe. Zijn vertrek bij Manchester United was niet van harte. Mogelijk volgt er nog een nieuwe uitdaging. Als bondscoach!

"Dit is zó op mijn lijf geschreven. Anders was ik de gesprekken ook niet aangegaan. Ik kan er ook wat mee winnen, dat gevoel heb ik", verklapte de voormalige trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United.

Kees Jansma vermoedt dat Van Gaal in onderhandeling is met de Verenigde Staten. Team USA zit zonder bondscoach sinds Bruce Arena in oktober opstapte.

Geen WK 2018 voor Amerika. In de kwalificatiegroep van Noord- en Midden-Amerika eindigden ze pas als vijfde. De top drie plaatste zich rechtstreeks en de nummer vier, Honduras, mocht play-offwedstrijden spelen tegen Australië.

"Ik denk Amerika, dat zou goed kunnen", stelt Kees Jansma bij VI Oranje. "Daar zit Earnest Stewart, die kent hem heel goed en moet daar het voetbal omhoog krikken."

“Dat is een enorm land met een enorm potentieel. Het is typisch iets voor Van Gaal om Amerika uit te willen dagen, dus dat zou zeker een mogelijkheid kunnen zijn."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes