Fraaie cijfers voor Romelu Lukaku

13 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Dat Romelu Lukaku vlot de weg naar doel weet te vinden in de Premier League. 'Big Rom' proeft in België wat minder erkenning voor zijn prestaties bij de Rode Duivels. Al schaarden de fans zich wel voluit achter hun spits in de recente oefenduels.

De 25-jarige aanvaller zit in zijn laatste zeventien duels voor de nationale ploeg aan negentien goals. Een gemiddelde van 1,12 treffers per interland. Lukaku nam ook vier assists voor zijn rekening.

Roberto Martinez hoopt dat Lukaku die lijn natuurlijk verder kan trekken in Rusland. Aan dat land bewaart Lukaku trouwens mooie herinneringen. Hij lukte er zijn eerste doelpunt(en) in het shirt van de Belgische nationale ploeg.

Lukaku debuteerde op 3 maart 2010 in een vriendschappelijke interland tegen Kroatië. Dick Advocaat gooide de spits van Anderlecht toen al meteen in de elf. Hij was de derde jongste Rode Duivel, na Fernand Nisot en Anthony Vanden Borre.

Op 17 november 2010 kwam hij opnieuw aan de aftrap, met Georges Leekens als bondscoach. Er zaten 30.000 toeschouwers in het Central'nyi Stadion Profsoyuzov in Voronezh. Lukaku prikte in de tweede minuut raak en deed dat opnieuw in de 73e minuut. België won toen met 0-2.Leekens gunde Lukaku in de slotfase een applausvervanging. Lukaku had het onlangs over "één applaus doet al het andere niet vergeten". Dat applaus was er al op 17 november 2010, van de weinige Belgen in het stadion en de vele kijkers voor de beeldbuis.

De voormalige aanvaller van Anderlecht, Chelsea, West Bromwich Albion en Everton zit aan 69 interlands en 36 doelpunten.

Op zijn eerste WK - in 2014 in Brazilië kwam hij in vier interlands in actie. Daar hoorden twee goals bij tegen Kroatië.

Panama, Tunesië, Engeland. Romelu Lukaku zal een belangrijke rol spelen in de weg die de Rode Duivels zullen afleggen op het WK 2018 in Rusland. Ongetwijfeld zal er kritiek blijven klinken. Een bal die te ver van de voet springt, een kopbal naast het doel, een schicht over de lat. De cijfers spreken echter voor zich: Romelu Lukaku is goed bezig!
DC


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes