Ex-speler Anderlecht naar Club Brugge?

14 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Club Brugge legde Mats Rits (KV Mechelen), Arnaut Groeneveld (NEC) en Siebe Schrijvers (KRC Genk) vast. Er mogen nog een aantal nieuwkomers verwacht worden. Daar kan Dodi Lukebakio bij horen.

De 20-jarige belofteninternational groeide op in Asse en genoot zijn jeugdopleiding bij Asse-Zellik, FC Brussels en Anderlecht. Op zijn achttiende mocht hij mee op stage met de A-kern. Lukebakio kwam echter vijf keer te laat. Besnik Hasi gaf hem wat later een nieuwe kans. In oktober 2015 debuteerde hij in de Pro League, tegen Club Brugge.

Talentvol en speelvogel. Anderlecht leende Lukebakio uit aan Toulouse, waar hij pas op het einde inzetbaar was na administratieve problemen. Hij belandde vorige zomer bij Sporting Charleroi, liet er mooie dingen zien, en tekende in januari 2018 een contract bij Watford. De transfersom bedroeg 1,5 milljoen euro.

Maar Watford bengelde onderaan in de Premier League en Lukebakio kwam er niet in beeld. Het bleef bij één invalbeurt. De Londense club wil de linksvoetige offensieve middenvelder uitlenen.

"In januari had ik aanbiedingen uit Italië, Duitsland en zelfs van Club Brugge", stelt Lukebakio tegenover Het Nieuwsblad. "Maar toen Watford aanklopte, kon ik niet weigeren. Zij lieten me tekenen voor vijf jaar en stelden een carrièreplan op."

Een uitleenbeurt behoort tot de opties. "Club Brugge is een mooie club, die Champions League speelt. Maar een eventuele uitleenbeurt: dat zijn zaken voor mijn managers. Ikzelf heb zin om te herbeginnen bij Watford. Nogmaals: ik leef mijn droom."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes