Courtois klinkt nu minder kritisch

18 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na het EK 2016 klopte Thibaut Courtois op tafel. Hij stelde zich in de WK-voorronde opnieuw kritisch op. Daar hoorde ook kritiek op de bondscoach bij. De toon klinkt nu milder en hoopvoller.

"Of we tactisch verder staan dan twee jaar geleden? Ik denk het wel", vertelde Thibaut Courtois op het persmoment in de aanloop naar België-Panama. "Iedereen heeft meer ervaring dan vier jaar geleden (WK 2014 Brazilië, nvdr.). Als je ziet waar iedereen nu overal speelt en wat ze allemaal hebben meegemaakt. We weten wat kunnen verwachten op een groot toernooi inmiddels."

Bovendien is er volgens de keeper ook een beter tactisch plan dan eerder onder Martínez het geval was. "Ik voel dat wij voor elke wedstrijd klaar zijn met een idee, een duidelijk plan hoe we moeten aanvallen en verdedigen. Dat was vroeger misschien niet altijd het geval. We kunnen ons beter wapenen."

Courtois looft vooral Eden Hazard, met wie hij in Engeland bij Chelsea ook samenspeelt. "Ik ken Hazard nu al jaren. Ik heb hem nog nooit zo zien trainen en zo fantastisch zien spelen als in de voorbije drie weken. Ik vind dat hij dat hij nog een stapje vooruit gezet heeft. Ik hoop dat hij dat straks kan tonen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes