De Bruyne: "We moesten geduld tonen"

19 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wie een monsterscore verwachtte tegen Panama had het fout. De Rode Duivels botsten op een stugge organisatie. Het werd toch nog 3-0. Kevin De Bruyne stapte tevreden van het veld.

Pas in de tweede helft slaagde België erin om een bres te slaan in de defensie van het nietige Panama. "Ze speelden compact", zegt De Bruyne tegen Sporza. "Als je snel scoort, dan wordt het makkelijk. Nu moesten we geduld tonen. Na een uur waren zij moe, vonden we de ruimte makkelijker en konden we drie keer scoren."

De Bruyne maakt zich geen zorgen ondanks dat de voorsprong even uitbleef. "We wisten dat we kansen zouden creëren als we rustig bleven. Dat de goal van Mertens ook bij ons voor opluchting zorgde? Nee, dit is nu eenmaal hoe voetbal werkt. Op een WK hoef je nog niet top te zijn in het begin. Elke wedstrijd heeft andere moeilijkheden en elke moeilijkheid moet je oplossen. Dan maakt het niet uit op welke manier. Het hoeft niet altijd mooi te zijn."

De Bruyne vindt het niet erg dat België geen enorme uitslag heeft neergezet. "Het moest geen ruime zege zijn. Mensen onderschatten alle ploegen op een WK. De eerste speeldag is de moeilijkste van alle matchen. Iedereen is klaar om zich te tonen voor zijn land."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes