Boskamp heel kritisch voor Rode Duivels

19 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De Rode Duivels versloegen Panama met 3-0. In dezelfde groep werd het 1-2 voor Engeland tegen TunesiŽ. Johan Boskamp kreeg het niet warm van de prestatie van Eden Hazard en zijn ploegmaten.

Analist Jan Boskamp is dan ook scherp voor de Duivels, al benadrukt hij wel dat vooral de drie punten tellen. "Ik had vooraf op 5-0 gepronostikeerd en ben dus niet tevreden met deze 3-0. Het was voetballend gewoon erg matig wat de Belgen lieten zien, vooral in de eerste helft. Er was geen tempo en geen druk vooruit. De back van Panama is 37 en bleef overeind. Dat zegt alles. Maar de Duivels hebben gewonnen en dat is het belangrijkste", klonk het bij Het Belang van Limburg.

Uiteindelijk waren het Dries Mertens en Romelu Lukaku die het verschil maakten, maar de twee speerpunten van de ploeg bleven onder de verwachtingen. "Zo goed als Eden Hazard was in de voorbereiding, zo slecht was ie gisteren. En het probleem was dat Kevin De Bruyne te ver teruggezakt stond. Hij moest de bal altijd vanachter komen ophalen. Dat zal wel een opdracht zijn geweest, maar De Bruyne is veel gevaarlijker als hij hoger speelt. Dat zag je in de tweede helft", aldus Boskamp.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes