Lukaku: "Besefte dat we blut waren"

19 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Het gaat Romelu Lukaku zowel sportief als financieel voor de wind. Toch is het ooit anders geweest voor 'Big Rom'. Hij getuigt over moeilijke tijden tijdens zijn jeugd.

“Ik herinner me het exacte moment dat ik besefte dat we blut waren. Ik kan me nog altijd mijn moeder aan de koelkast inbeelden, en de blik op haar gezicht. Ik was zes jaar en ik kwam ‘s middags naar huis om te eten. Mijn moeder had elke dag hetzelfde op haar menu staan: brood en melk. Als kind denk je daar zelfs niet bij na. Maar dat was blijkbaar alles wat we ons konden veroorloven", aldus Romelu Lukaku tegenover The Players' Tribune.

“Die dag kwam ik thuis, wandelde ik de keuken binnen en zag ik mijn moeder met het melkkarton, zoals gewoonlijk. Maar dit keer mengde ze de melk met iets anders. Ze was ermee aan het schudden. Ik begreep er niks van. Dan bracht ze mijn lunch en ze glimlachte, alsof alles oké was. Maar ik had meteen door wat er aan de hand was. Ze deed water bij de melk. We hadden niet genoeg geld om telkens nieuwe flessen te kopen. We waren blut. Niet gewoon arm, maar blut.”

Ondanks een profcarrière van vader Roger Lukaku waren er toch financiële problemen. “Mijn vader was profvoetballer, maar op het einde van zijn carrière was al het geld op. Het eerste dat thuis verdween was kabeltelevisie. Geen voetbal meer. Geen Match of the Day meer. Geen signaal. Dan kwam ik ‘s avonds thuis en waren de lichten uit. Twee, drie dagen per week hadden we geen elektriciteit. Ik nam een bad en er was geen warm water. Mijn moeder warmde een ketel op het fornuis, en met een tasje goot ik het warme water over me heen in de douche. Er waren zelfs momenten dat mijn moeder brood moest lenen van de bakker in onze straat. Ze kenden mij en mijn kleine broer en dus mocht ze maandag brood mee naar huis nemen, pas vrijdag moest ze de bakker terugbetalen.”

“Ik wist dat we het niet breed hadden. Maar toen ze water bij de melk kapte, was het genoeg. Ik zei geen woord. Ik wou haar geen pijn doen en at gewoon mijn lunch op. Maar op dat moment maakte ik een belofte aan mezelf. Ik wist wat ik moest doen en wat ik ging doen. Ik kon mijn moeder zo niet zien leven. Nee, nee, nee. Dat kon gewoon niet."


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes