Anderlecht gaf 15 miljoen uit en moet nu cashen

21 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Toen Marc Coucke het roer overnam bij Anderlecht klonk er kritiek op het gevoerde beleid. Anderlecht leefde boven zijn stand en moest de gaten vullen met de opbrengst van Europees voetbal en uitgaande transfers. Een liedje dat niet eindeloos en zonder gevaren is. Coucke wil een veiligere weg bewandelen.

In de race om bij het begin van de voorbereiding voor tachtig procent klaar te zijn met het huiswerk legde Anderlecht al tien nieuwe spelers vast, waarvan er eentje terug uitgeleend werd. Goed voor ruim 15 miljoen euro.

De verkoop van Uros Spajic aan het Russische Krasnodar leverde 7 miljoen op. Ahmed 'Trezeguet' Hassan bracht nog 2,5 miljoen op.

Anderlecht greep naast Chancel Mbemba (met 6 miljoen euro te duur) en lijkt ook Matz Sels kwijt te spelen vanwege dezelfde reden: te duur.

Coucke wil orde op zaken brengen op financieel vlak. Dus moeten er ook nog wat spelers vertrekken. Leander Dendoncker mag weg voor 15 miljoen euro. Adrien Trebel ging nog niet in op een contractverlenging en lonkt naar een avontuur in de Bundesliga. Er is ook belangstelling uit de Ligue 1.

Bij Anderlecht hopen ze dat zowel Dendoncker als Lukasz Teodorczyk zich kunnen tonen op het WK. Dat zou hun marktwaarde verhogen.

Sportief directeur Luc Devroe is nog op zoek naar versterking, met onder meer een doelman en een spits op de to do lijst. Maar er moet dus ook geld binnenstromen.Bron: HLN

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes