Degryse: "Ik heb genoten van de Rode Duivels"

23 juni 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Marc Degryse zag een ijzersterk BelgiŽ aan het werk tegen TunesiŽ en de Belgen wonnen makkelijk met 5-2. De oud-Rode Duivel was dan ook danig onder de indruk.

"Iedereen heeft getoond dat de bondscoach op hen kan rekenen. Daarbij wil ik zeker nog de sterke prestatie van Meunier vermelden. Voor hem was dit een ideale ploeg om tegen te spelen. Hij kon zich uitleven, mocht veel infiltreren. Meunier voetbalde daarboven nog met heel veel zelfvertrouwen" zei hij aan Het Laatste Nieuws.

Vanuit de hele wereld is er lof voor BelgiŽ en ook Degryse strooit met lof. Toch heeft hij een vleugje kritiek, want de Belgen incasseerden ook twee tegentreffers en dat in een wedstrijd die het 90 minuten lang domineerde. Het blijft daarom toch een beetje twijfelen aan de defensieve sterkte van de Rode Duivels.

"Deze zege is een statement van de ploeg. In de twee wedstrijden hebben de Duivels getoond dat ze hun status als outsider meer dan waard zijn. Als er ťťn negatief puntje is, zijn het de twee tegengoals. Een gebrek aan concentratie, het bewijst dat je altijd bij de les moet zijn."

"Maar: we hebben een stap vooruitgezet in vergelijking met de match tegen Panama. Nu is het uitkijken naar Engeland, waar we echt getest gaan worden. Ik heb met veel plezier gekeken naar de Belgen en dat op een WK. Ik heb genoten.Ē


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar ťťn moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je ůf te vroeg, ůf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes