Martinez: "Niet zomaar het veld oplopen"

10 juli 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na de groepsfase rekenden de Rode Duivels af met Japan en Brazilië. Frankrijk kondigt zich aan als een loodzware klus. Een sterk geheel met snelle jongens als Kylian Mbappé.

Roberto Martinez begrijpt dat het geen gemakkelijke avond zal worden in het stadion van Zenit Sint-Petersburg.

"We hebben een collectieve prestatie nodig, dat is de sleutel in deze WK-campagne. De sterkte van ons team laat toe dat we het verschil kunnen maken met individuele kwaliteiten", stelt Martinez op zijn persbabbel. "Iedereen draagt bij aan dit team."

"Tegen Frankrijk is Thomas Meunier geschorst en we moeten dat als groep opvangen. Iedereen heeft bij ons ook al een basisplaats gehad. De oplossing zit dus in de spelersgroep."

Martinez weet dat België voor het hoogst haalbare moet gaan. "Decompressie is niet mogelijk in de halve finales van het WK. Zeker niet met een tegenstander als Frankrijk. Frankrijk heeft net als Brazilië grote individuele kwaliteiten. Ze hebben enkele absolute topspelers in hun rangen."

De Fransen schakelden in de kwartfinales Uruguay uit. Martinez: "Je kan niet zomaar het veld oplopen en denken dat het wel los zal lopen. Je kan niet teren op de prestatie tegen Brazilië."

Wie is tot nu toe de beste Rode Duivel op het WK?

Bekijk resultaten


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes