Courtois: "Frankrijk speelde anti-voetbal"

11 juli 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Thibaut Courtois presteerde sterk tegen Frankrijk, bij een hoekschop moest hij zich toch gewonnen geven. De Rode Duivels grijpen naast een finaleplaats. Dat smaakt zuur.

"Het is jammer en frustrerend. Ik verlies liever tegen een ploeg als Brazilië, die tenminste wil voetballen", stelde Thibaut Courtois na afloop. De doelman haalde ook uit naar de scheidsrechter.

"We hebben gespeeld tegen een ploeg die anti-voetbal speelt", stelt Courtois tegen Sporza. "Hun spits speelde op dertig meter van de goal. Dat heb ik zelfs bij Chelsea nog niet meegemaakt. Dat is hun goed recht. Zij weten ook wel dat wij moeite hebben tegen ploegen die heel diep staan."

Courtois haalde ook uit naar arbiter Andres Cunha. "Je moet gewoon met zijn allen een goeie dag hebben. Alles moet perfect verlopen. Die scheidsrechter, ik weet niet waar ze die gevonden hebben om de halve finale van een WK te fluiten. In het slot was er een duidelijke fout op Eden Hazard op de rand van de zestien en er werd ook veel tijd gewonnen."

"Ik zeg niet dat het fout was, maar het is wel jammer dat we - door tegen Engeland te winnen - tegen al de beste ploegen moesten spelen. Frankrijk is geen betere ploeg, maar ze verdedigen wel heel goed."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes