"Het masterplan van Roberto Martinez werkte niet"

11 juli 2018
instagram
Brazilië speelde voetbal, de Fransen deden het anders. Een muur voor het eigen doel optrekken en op de counter proberen toe te slaan. De Rode Duivels kwamen achter en bleven naar de gelijkmaker zoeken. Roberto Martinez oogstte lof na Brazilië-België. Nu klinkt er ook wat kritiek.

Geen Thomas Meunier tegen Frankrijk. Yannick Carrasco verscheen niet terug aan de aftrap. Mousa Dembélé mocht zijn kans gaan en Nacer Chadli verhuisde naar de rechterflank. Op links moesten Jan Vertonghen en Eden Hazard hun gang gaan.

"Het centrale middenveld werd versterkt, maar lag de linkerkant open waardoor Hazard meer verdedigend werk moest verrichten", luidt de analyse van Het Nieuwsblad. "Het was geen goede zet omdat Dembélé zo verrassend flauw speelde. De aanvoerder van de Rode Duivels leed daar, ondanks een sterk eerste halfuur, ook nog eens onder'."

Tegen Brazilië waren de invallers van goudwaarde. Tegen Frankrijk viel het tegen.  "Ook de vervanging van Fellaini, die met zijn lengte de Fransen voor problemen stelde, in de slotfase was moeilijk te verklaren. Vooral omdat de voorzetten van Mertens uitstekend waren."

Anderen vinden dat Martinez Michy Batshuayi vroeger in de strijd had moeten gooien, om zo Romelu Lukaku te kunnen helpen in de aanval.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes