Degryse in zak en as na Frankrijk-België

11 juli 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Geen finaleplaats voor de Rode Duivels op het WK 2018. Tegen een verdedigend ingesteld Frankrijk werd het 1-0. Marc Degryse slikt die bittere pil door.

Waren de verwachtingen te hoog gespannen na de zege tegen Brazilië? Eden Hazard en zijn ploegmaten kwamen niet tot scoren tegen de Haantjes.

"We hebben een Franse ploeg gezien zoals we die kenden uit de vorige matchen, we konden amper nog dreigen in de tweede helft", stelt Marc Degryse bij HLN. "We vonden geen opening meer. We hadden nog wel overwicht, maar dat is nooit meer kunnen uitmonden in kansen. Zo eindigt een mooi verhaal."

Degryse had duidelijk gehoopt op een finale. "De ontgoocheling is toch groot, omdat we het gevoel hadden dat er meer in zat. Maar Didier Deschamps heeft deze halve finale zeer zakelijk aangepakt en hij heeft zijn doel bereikt."

"Kylian Mbappé heeft ons pijn gedaan, die heeft toch wel getoond dat hij een speciale speler is. Maar verder deed Frankrijk het toch vooral vanuit een goeie organisatie."

Zo komt er een einde aan reeks van 24 interlands zonder nederlaag. De tweede nederlaag voor Roberto Martinez in 26 interlands als bondscoach van België.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes