Vandenbempt: "Frankrijk bij momenten fantastisch"

11 juli 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Thibaut Courtois had het na Frankrijk-België over anti-voetbal. Eden Hazard stelde dat hij liever met dit België onderuit ging dan op zo'n manier te winnen. Peter Vandenbempt is het niet helemaal eens met die kritiek.

''Ik deel de kritiek op de Franse aanpak: negatief, weinig initiatief, afwachtend, een laag blok'", stelt Vandenbempt op in zijn analyse op Sporza. Maar hij heeft ook oog voor andere dingen.

''Er wordt dan wel voorbijgegaan aan het feit dat ze bij momenten fantastisch waren aan de bal. De manier waarop ze onder druk uitvoetbalden, het technische niveau was adembenemend. Bij momenten tik-tak-voetbal om een tegenaanval op te zetten.''

Vandenbempt zag dat de Rode Duivels niet het passende antwoord in huis hadden. ''België heeft vanalles geprobeerd, Martinez heeft een voetballende oplossing gezocht met Mertens en Carrasco. Maar je voelde dat de Fransen geen krimp gaven. Ze kunnen niet alleen geweldig verdedigen, als je hoge ballen gooit kunnen Varane en Umtiti die met gemak wegkoppen, maar ze kunnen er ook nog eens fantastisch uitkomen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes