Mourinho: "Belgen moeten met slecht gevoel naar huis"

11 juli 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De Rode Duivels kunnen nog derde worden op het WK 2018, na een 1-0 nederlaag tegen Frankrijk. José Mourinho is streng voor meerdere spelers. Thibaut Courtois en Eden Hazard horen daar niet bij.

"Ik denk en vind dat de Belgen met een slecht gevoel naar huis moeten gaan", stelt de Portugese trainer bij Russia Today. "Ze konden en moesten méér doen."

"Hazard hoort daar niet bij want hij probeerde echt alles. Maar vele andere spelers verstopten zich in de laatste 25 minuten. Dat zijn spelers die veel beter kunnen dan dit. Ze waren er niet op het grote moment."

"Frankrijk van zijn kant was goed in de basiselementen van het voetbal: ze verdedigden goed, ze speelden heel compact. Het was een goede wedstrijd, zeker als je rekening houdt met de emoties die er bij een halve finale komen kijken. Het had zomaar ook 1-1 of 0-0 kunnen zijn. Maar het ging nooit een match met veel goals zijn, dan is het typerend dat het beslist wordt met een stilstaande fase beslist. Umtiti viel de ruimte tussen Fellaini en Witsel prima aan - Courtois was kansloos."

"Weet je, op zo’n WK is het met die opeenvolging van matchen moeilijk om intensief te trainen. Wat je dan tijdens zo’n herstelsessie wel perfect kan doen, is trainen op tactiek of stilstaande fases. Zo word je sterker en gevaarlijker op dat laatste - daar was die goal van Umtiti het beste bewijs van. Al blijft ook vooral de kwaliteit van de corner belangrijk. Die was hier prima (van Griezmann, nvdr)."

Mourinho had een compliment in petto voor Thibaut Courtois. "Zijn save op die poging van Tolisso diep in blessuretijd was de beste van de match - nog beter dan die van Lloris op Alderweireld. Om voor iemand van twee meter daar met zijn linkerhand naartoe te gaan, chapeau."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes