Cristiano Ronaldo weg vanwege de fiscus?

11 juli 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Een van de opmerkelijkste transfers in de zomermercato 2018 is ongetwijfeld die van Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler trekt van Real Madrid naar Juventus. Van Spanje naar ItaliŽ.

Volgens Guido Albers, zaakwaarnemer van onder meer Frank de Boer en Wesley Sneijder,  is de aanvaller voornamelijk vertrokken vanwege de problemen met de Spaanse belastingdienst. Volgens de fiscus had Ronaldo voor 14,7 miljoen euro gefraudeerd, met een boete van 18,8 miljoen euro als gevolg.

"Hij heeft het gevoel dat de fiscus achter zijn commerciŽle inkomsten aanzit. Je moet begrijpen: die inkomsten zijn vier keer zo groot als zijn salaris. Daar zit de pijn", stelt Albers bij radiozender 385.

"Hij heeft nu zoiets van: Ďik ben klaar hier, heb alles gewonnen wat er te winnen valt en ga een land zoeken waar ik sportief wat kan presteren, en waar het geld goed geregeld isí. Dit is voor Ronaldo dus gewoon een fiscusprobleem, hij is klaar met Spanje."

Ronaldo zou in ItaliŽ meer geld overhouden van zijn commerciŽle inkomsten. Een belangrijk argument om Real Madrid en Spanje te verlaten.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes