Cristiano Ronaldo weg vanwege de fiscus?

11 juli 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Een van de opmerkelijkste transfers in de zomermercato 2018 is ongetwijfeld die van Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler trekt van Real Madrid naar Juventus. Van Spanje naar Italië.

Volgens Guido Albers, zaakwaarnemer van onder meer Frank de Boer en Wesley Sneijder,  is de aanvaller voornamelijk vertrokken vanwege de problemen met de Spaanse belastingdienst. Volgens de fiscus had Ronaldo voor 14,7 miljoen euro gefraudeerd, met een boete van 18,8 miljoen euro als gevolg.

"Hij heeft het gevoel dat de fiscus achter zijn commerciële inkomsten aanzit. Je moet begrijpen: die inkomsten zijn vier keer zo groot als zijn salaris. Daar zit de pijn", stelt Albers bij radiozender 385.

"Hij heeft nu zoiets van: ‘ik ben klaar hier, heb alles gewonnen wat er te winnen valt en ga een land zoeken waar ik sportief wat kan presteren, en waar het geld goed geregeld is’. Dit is voor Ronaldo dus gewoon een fiscusprobleem, hij is klaar met Spanje."

Ronaldo zou in Italië meer geld overhouden van zijn commerciële inkomsten. Een belangrijk argument om Real Madrid en Spanje te verlaten.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes