Ronaldo sprak 5 jaar geleden al met Neymar over zijn gedrag

11 juli 2018
instagram
Neymar die van het kastje naar de muur rolt, grappige beelden die de wereld rondgingen. Beelden die niet bij een topvoetballer horen. Zijn landgenoot Ronaldo begrijpt de reacties.

De voormalige goalgetter had meer van Neymar op het WK 2018 in Rusland verwacht. "Wij (Brazilianen, nvdr.) hebben allemaal meer van hem verwacht, want hij is de ster van de ploeg. Ik weet niet of het de operatie was die hij aan zijn voet heeft ondergaan of dat het een ander probleem was, maar ik zag dat hij op het veld tegen grenzen aanliep. Om je op het WK te melden na een operatie en drie maanden absentie is lastig."

"Hij moet de nodige lessen trekken uit dit WK. Hij is 26 jaar. Hij is jong, getalenteerd en er is al veel verantwoordelijkheid die op zijn schouders rust."

Neymar lag minutenlang op de grasmat. Daar hoorde veel theater bij. Ronaldo begrijpt de kritiek op zijn landgenoot.

"Ik heb deze kwestie al een tijdje geleden met hem besproken", stelt de voormalige spits van FC Barcelona en Real Madrid. "Vijf jaar terug was dat. Ik vroeg toen waarom hij dat steeds deed. Hij vertelde mij dat hij dat deed, zodat de persoon die een overtreding op hem begaat niet nóg meer schade kan toebrengen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes