Staking arbeiders vanwege transfer Cristiano Ronaldo

11 juli 2018
instagram
Cristiano Ronaldo trekt van Real Madrid naar Juventus. Daar hoort een transfersom van maximaal 112 miljoen euro bij plus een jaarloon van 30 miljoen euro, vier jaar lang. Dat nieuws is niet in goede aarde gevallen bij de medewerkers van het automerk Fiat.

Andrea Agnelli staat aan het hoofd van Juventus en Exor, waar het automerk Fiat deel van uitmaakt. Exor zal een groot deel van de Ronaldo-deal betalen.

"Het is een schande", stelt Gerardo Giannone, fabrieksarbeider bij Fiat. "De werknemers hebben al tien jaar geen loonsverhoging gehad. Met het salaris van Cristiano kunnen we elke werknemer tweehonderd euro extra per maand geven. We hebben het afgelopen decennium 10,7 procent inflatie gehad, dat is nooit gecompenseerd."

De vakbonden kondigen een staking aan. "Het is onacceptabel dat werknemers continu financiële offers moeten maken, terwijl het bedrijf honderden miljoenen euro's spendeert voor een voetballer."

"We kregen keer op keer te horen dat het bedrijf moeilijke tijden kende. Maar terwijl de werknemers en hun families de buikriem aanhalen, besluit het bedrijf om heel veel geld te investeren in één persoon!"

"Is dit eerlijk? Is dit nog normaal? Een persoon die miljoenen euro's gaat verdienen, terwijl duizenden gezinnen niet eens op de helft van de maand komen? We zijn allemaal werknemers van dezelfde werkgever, maar het verschil in behandeling mag niet worden getolereerd. De medewerkers van Fiat hebben al drie generaties lang het bedrijf rijk gemaakt, maar daarvoor krijgt men alleen een leven vol ellende voor terug."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes