EXCL: STVV-nieuwkomer Duckens Nazon is er klaar voor

19 juli 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
STVV draaide vorig seizoen lange tijd in de top zes mee, maar het gebrek aan efficiëntie in de aanval brak de Kanaries zuur op. Na een twaalfde plaats mikt de clubleiding nu op een plaats in de linkerkolom. Duckens Nazon moet vooraan voor meer daadkracht zorgen.

Geboren in het Franse Châtenay-Malabry, via Vannes en Loirent naar Roye-Noyon, Olympique Saint-Quentin en Stade Laval bij het Indische Kerala Blasters FC beland. Duckens Moses Nazon scoorde er twee keer in twaalf duels en kreeg daarna een contract bij Wolverhampton Wanderers.

Speelkansen bij de Wolves hoorden er niet bij. De Haïtiaanse international trok in 2017 een shirt van Coventry City aan, scoorde zes keer, en mocht het daarna bij Oldham Athletic proberen, waar hij ook zes keer raak trof. Na de Engelse derde en vierde klasse volgt de Belgische Pro League.

"Ik ben klaar voor de start van de competitie", stelt de 24-jarige aanvaller tegenover Voetbalbelgie.be. "Ik kijk er echt naar uit. Na een goede voorbereiding waarin we hard werkten hoop ik snel mijn steentje bij te kunnen dragen."

Hij lag nog een jaar onder contract bij Wolverhampton, dat naar de Premier League promoveert. Nazon is blij met het driejarige contract dat STVV in petto had.

"Alles is anders dan in Engeland. Mijn moedertaal is het Frans, dus dat maakt de communicatie makkelijker. De integratie is vlot verlopen. Ik voel me goed bij STVV. Het leven bevalt mij ook prima. Het gaat hier rustiger aan toe, daar hou ik wel van. Ik heb een goede keuze gemaakt!"

Zes goals in de Engelse vierde klasse en daarna zes in de derde afdeling. Duckens Nazon hoopt die lijn verder te kunnen trekken in het shirt van STVV.

"Maar je hoort mij geen cijfer noemen. Ik moet mij eerst in de gunst van de trainer knokken. Ik hoop vooral veel aan spelen toe te komen en dan zien we wel. Scoren is leuk, maar het ploegbelang primeert. Er leeft veel ambitie binnen deze club. Hopelijk kunnen we die snel waar maken."

STVV begint aan de competitie met een thuismatch tegen Cercle Brugge, dat onder de leiding van Frank Vercauteren terug wist te keren naar eerste klasse. Laurent Guyot (Toronto) ier nu trainer.

"Ik ben nieuw in de Belgische competitie en moet de clubs en spelers nog beter leren kennen", blikt Nazon vooruit. "Ik weet wel dat Cercle Brugge deel uitmaakt van AS Monaco. Een vriend speelde bij Cercle, dus die ploeg is mij niet onbekend. Ze hebben een jonge talentvolle ploeg. De trainer zal ons de komende dagen wel wegwijs maken over hun aanpak op het veld."

"De start wordt heel belangrijk dus we moeten tegen Cercle Brugge al meteen op scherp staan. De drie punten moeten dan thuis blijven."
DC


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes