Klopp: "Clubs betalen rekening voor WK en Nations Cup"

19 juli 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Het WK 3028 ligt achter de rug. In België gaat de bal al terug eind juli aan het rollen. In de Premier League volgen ze wat later. Jürgen Klopp is niet tevreden.

Bij Liverpool waren Engelsman Jordan Henderson en Kroaat Dejan Lovren het langst actief op het WK. Zij keren pas respectievelijk 5 en 6 augustus terug van hun vakantie. "Dat betekent dat ze slechts vijf dagen voor de start van de Premier League weer beginnen met trainen, na drie weken vakantie", zegt Klopp in een interview met AFP. "Wij kunnen dat nog wel aan, maar Tottenham Hotspur had negen spelers in de halve finales van het WK staan. Ik weet niet hoe ze dat gaan oplossen."

"Dit is een groot probleem waar we in de toekomst iets aan moeten doen", vervolgt Klopp, die ook geen fan is van de Nations League. "Alle WK-gangers moeten ook in die wedstrijden weer aan de bak. En in de zomer spelen ze weer in beslissende wedstrijden van de Nations League. Het is echt idioot. Uiteindelijk betalen de clubs de rekening voor deze veranderingen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes