De Condé: "De prijzen swingen de pan uit"

20 juli 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Dimitri De Condé kondigde aan dat Racing Genk met Jhon Lucumi zijn laatste ingaande transfer heeft afgerond. Genk voor de eerste keer in Colombia shoppen.

"Wij wisten dat Omar Colley zou vertrekken. Dus was een linksvoetige centrale verdediger ons eerste doelwit. Alleen heb je de evolutie op de transfermarkt niet zelf in handen. Dit dossier heeft veel tijd en energie gekost. Vandaar dat het onze wellicht laatste inkomende transfer is geworden", zegt de hij aan Het Belang van Limburg.

De Condé legt uit waarom Genk n Colombia ging kijken. "Waarom iemand uit Colombia? Simpel. De prijzen in Europa swingen de pan uit. Dus moeten we onze horizon verbreden. Lucumi past in het concept dat de coach voor ogen heeft: dominant voetbal. Hij komt uit een fysieke competitie die gestoeld is op kracht, snelheid en techniek. Het tactisch vermogen is ginds helaas wat minder. Ze verdedigen er individueel, niet collectief. Dat zal dus even wennen worden."

De fans van Genk zagen deze mercato de volgende namen naar Limburg komen: Jakub Piotrowski (Pogon Szcecin) - Joseph Paintsil (Tema Youth) - Vladimir Screciu (Craiova) - Zinho Gano (Oostende) en Jhon Janer Lucumi (Deportivo Cali).

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes