ArgentiniŽ klopt bij Pep Guardiola aan: "Dit is onmogelijk"

09 augustus 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na een tegenvallend WK stapte Jorge Sampaoli op als bondscoach van ArgentiniŽ. In de zoektocht naar een valabele opvolger kwamen ze onder meer bij Pep Guardiola uit. De Argentijnen schrokken van het prijskaartje.

ArgentiniŽ deed poging bij Guardiola. "Je moet een hele dikke portemonnee hebben. Dit is onmogelijk", stelt bondsvoorzitter Claudio Tapia. "We hebben het onderzocht. We wisten dat hij duur zou zijn, maar zo duur", zegt Tapia tegen TyC Sports. "We hebben het geprobeerd, maar daar is het ook bij gebleven."

Totdat de AFA een definitieve opvolger heeft gevonden, nemen Lionel Scaloni en Pablo Aimar de honneurs waar. In de zoektocht klopte de bond aan bij Guardiola.

Onder meer Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Diego Simeone (Atlťtico Madrid) en Marcelo Gallardo (River Plate) worden genoemd als mogelijke opties. Al moeten die ook financieel haalbaar zijn.

Volgens Tapia wordt pas in december een definitief besluit genomen. "We moeten met iedereen praten. Het zijn allemaal geweldige trainers, maar we hoeven ons niet te haasten. We moeten argumenten geven om ze te verleiden."

De nieuwe bondscoach moet ArgentiniŽ voorbereiden voor de Copa America van volgend jaar in BraziliŽ.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes