Transfer Courtois ontleed: contract en monsterloon

09 augustus 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Thibaut Courtois ruilt Chelsea voor Real Madrid. Terug naar La Liga, terug naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Hij kan er meer tijd met zijn twee kinderen doorbrengen. Een belangrijk argument in zijn wil om Chelsea te verlaten. In het profvoetbal draait het echter ook om de centen.

De 26-jarige Rode Duivel wou graag terug naar Madrid, uit familiale overwegingen. Critici vragen zich af of Courtois ook de stap gezet zou hebben naar Getafe of Rayo Vallecano, twee kleinere clubs in de buurt van Real en Atlético Madrid. 

Courtois zou dan flink moeten inleveren op financieel vlak. Maar hij woonde dan wel in de buurt van zijn kinderen.

Thibaut Courtois maakte in de zomer van 2011 de overstap van Racing Genk naar Chelsea voor 8,95 miljoen euro. De populaire Petr Cech liep toen nog bij Chelsea rond, dus volgde een uitleenbeurt aan Atlético Madrid. Courtois deed het prima bij de Los Colchoneros. In een onbezonnen moment verklaarde hij de oorlog aan rivaal Real Madrid. Een uitspraak waar hij nu in Spanje op teruggepakt wordt.

Weekloon

Bij Chelsea groeide hij uit tot een van de beste keepers ter wereld. Hij stond in 126 wedstrijden onder de lat en speelde twee keer kampioen met The Blues. Na die landstitels volgde echter een minder seizoen voor Chelsea, zowel met José Mourinho als met Antonio Conte als coach.

Courtois stond er in al die tijd zelden of nooit ter discussie. Al liep het niet altijd even gesmeerd. Dat andere keepers meer verdienden, dat voelde als een gebrek aan erkenning.

Niet dat Thibaut Courtois er niet goed voor stond bij Chelsea. Een weekloon van 110.000 euro per week, exclusief bonussen, dat zijn toch cijfers die tot de verbeelding spreken. Al hoort er in het huidige topvoetbal een klimaat van meer, meer en nog meer.

Chelsea bood Courtois een nieuw contract aan, met een weekloon van circa 222.000 euro. Waar hij niet op inging. Maanden later bleef hij weg op training, zette zo net voor het sluiten van de Engelse zomermercato extra druk, en mocht voor 40 miljoen euro naar Real Madrid.

Zes jaar

Daar moet hij de concurrentie aangaan met Keylor Navas, de nummer één van Costa Rica. Een nieuwe uitdaging voor Thibaut Courtois, 65-voudig international en na het WK beloond met de Gouden Handschoen.

Real Madrid schotelde Couirtois een contract tot medio 2024 voor. Zijn broodje is gebakken. In die zes jaar zal hij per week een gelijkaardig bedrag opstrijken als wat Chelsea hem recent voorstelde. Ruim 200.000 euro per week,

Courtois zal dus niet alleen zijn kinderen meer kunnen zien, hij zet op financieel vlak ook een flinke stap vooruit. Een aantal Spaanse en Engelse bronnen melden dat zijn nieuwe weekloon zelfs nog een stuk hoger bedraagt.

Laten we dat weekloon afronden op 200.000 euro per week, zonder bonussen. Na zes jaar zit Courtois bij Real Madrid aan 62,4 miljoen euro. Wellicht zal het nog veel meer zijn...Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes