Malinovskyi noemt zichzelf geen specialist

09 augustus 2018
instagram
Dat Ruslan Malinovskyi gevaarlijk is bij stilstaande fases wisten we al een hele tijd. De Oekraïner stelde die kwaliteit nog eens in de kijker in de derby tegen STVV. Hij vlamde een vrije trap keihard in de bovenhoek. 111 km/uur dat kan tellen.

De linkspoot blijft er opvallend rustig bij. "De perfecte vrijschop bestaat uit de helft kwaliteit en de helft vertrouwen", aldus Ruslan Malinovsky in Het Laatste Nieuws. "Ik heb mezelf nooit als een specialist beschouwd. In de jeugdopleiding bij Shakhtar was ik te schuchter om de stilstaande fases op te eisen."

"In mijn periode bij Luhansk scoorde ik een paar keer, maar het is pas vanaf mijn periode in Genk dat ik me er echt op toegelegd heb."

Vorig seizoen vond Malinovskyi vijf keer de weg naar doel in 37 competitiematchen. Zijn teller staat nu op 2 goals in 2 wedstrijden.

De snelheden die zijn vrije trappen halen, baren opzien. Malinovskyi heeft power in de benen. Al ligt daar volgens hem het gevaar niet. "Als je puur op kracht trapt, zul je zelden scoren. Trap je puur op souplesse, dan is elke vrijschop gekadreerd. Niet efficiënt, want zo verras je een doelman niet. Ik heb de beelden geanalyseerd en de conclusie was dat ik te recht op de bal stond. Ik heb mijn aanloop lichtjes aangepast en dat resulteert in een beter evenwicht tussen kracht en controle."

Philippe Clement rekent op Ruslan Malinovskyi om het Poolse Lech Poznan aan de kant te kunnen schuiven in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Genk speelt vanavond om 20 uur in eigen huis.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes