Ajax-trainer vreest niet voor return tegen Standard

09 augustus 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Ajax leek snel klaar met Standard. Huntelaar opende de score op Sclessin, Tadic prikte na 34 minuten de 0-2 binnen. Geen klaar is kees want de Rouches vochten in de tweede helft terug, met goals van Carcela en Emond. Zo blijft er spanning in de lucht hangen.

De Ajacieden toonden dat ze meer kwaliteit in huis hebben, maar dat zegt niet alles in het voetbal. Kampgeest telt ook mee.Op zich zou je Standard de morele winnaar kunnen noemen van de heenmatch.

Erik ten Hag ziet dat anders. De trainer van Ajax vindt de 2-2 uitslag een prima uitslag, op weg naar de vierde en laatste voorronde van de Champions League, met Dinamo Kiev of Slavia Praag als tegenstander.

Vechtvoetbal

"Ik zie er geen enkele aanleiding toe dat we deze goede uitgangspositie dinsdag thuis weggeven, zoals Ajax wel in 2015 tegen Rapid Wien deed", zegt Ten Hag tegen De Telegraaf. "We moeten dan wel het niveau van de eerste helft halen, want Standard is een goede tegenstander met veel power. We zullen goed aan de bal moeten zijn."

"Wat er verkeerd ging, is dat we eenvoudig de bal verspeelden, onnauwkeurig werden. Daardoor werd het vechtvoetbal en moesten we terug. Dat is niet ons spel. Wij moeten 'vast' zijn in balbezit. Alleen zo kun je onder de druk uitblijven en kansen creëren."

"Dat deden we na rust te weinig. Wat de redenen zijn, is nu moeilijk aan te geven. Het kan vermoeidheid zijn, concentratieverlies kan een rol spelen", aldus de coach van Ajax.

Volgens enkele Nederlandse analisten had Ten Hag er beter aan gedaan zijn middenveld aan te passen in de tweede helft.

"Dat denk ik niet. Daar staan met Frenkie de Jong, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Dusan Tadic de balvaste jongens. En daar heb ik vertrouwen in."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes