"Dat wordt groot probleem tegen Racing Genk"

09 augustus 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
In de derde voorronde van de Europa League neemt Racing Genk het eerst thuis op tegen het Poolse Lech Poznan. Ex-aanvaller Ernest Konon was actief bij Racing Genk en de Pool kent Lech Poznan goed. Konon blikt vooruit op de wedstrijd.

In de eigen Poolse competitie pakte Lech Poznan 9 op 9 tot dusver. "Het oogt degelijk, maar goed voetbal hebben ze nog niet gebracht. De tegenstand was niet geweldig, ze zullen in Genk voor het eerst écht getest worden", vertelt Ernest Konon tegenover Het Belang Van Limburg.

"Hun kern is niet breed genoeg om veel te kunnen roteren, ik verwacht dat het fysiek een moeilijk verhaal wordt. Zeker omdat Genk graag uitgaat van een hoge pressing. Lech is kwetsbaar als het snel gaat, dat wordt een groot probleem."

Toch moet Genk op zijn hoede zijn voor een aantal spelers. "Spits Gytkjaer heeft vertrouwen, ook Jevtic is technisch een heel onderlegde speler. Ik heb vooral een boontje voor aanvoerder Lukasz Tralka, die op zijn 34ste de motor van de ploeg blijft. Hij scoort ook regelmatig met het hoofd op stilstaande fases."

De bal gaat om 20u aan het rollen in de Luminus Arena.MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes